Takuu vuokratuotto 6 % kiinostaako sijoitus?

dormitorio_-1500x939Espanjassa kiinteistömarkkinoiden kasvu on yllättänyt kiinteistövälittäjät, rakentajat ja ostajatkin. Monesti se “ylihintainen” asunto on mennyt kun toinen asiakas vielä miettii. Joskus olen saanut kuulla ihmetystä kun vuokrien hinta on myös noussut parhaimmilla alueilla. Tämä johtuu yksinkertaisesti kysynnästä ja tarjonnasta.  Pelkästään kesäkuussa asuntokiinteistöiden myynti kasvoi 19 % (INE mukaan) ja kaupparekisteriin kirjattiin lähes 40 000 uutta kauppaa.  Espanjan asuntomarkkinat on elpynyt ja lisäksi uudistuotanto kasvoi 20 %. Ulkomaalaisten osuus ostajista oli yli 30 %.

Samaan aikaan espanjassa on avattu paljon uusia toimistoja ja vaikka esim. Espanjan aurinkorannikolla on myynnissä jopa 30 000 asuntoa. Pula hyvistä asunnoista alkaa näkyä. Lisäksi vuokrien hinnat ovat kohollaan. Sama asunto jonka vielä viime vuonna sai 550 € kk. kahdeksi kuukaudeksi vuokranantaja vuokraa 700 € /kk. ja koko talveksi.

HomeInSpain_LOGO-page-002Lomaasunto.net ja Homeinspain.net tarjoaa asiakkailleen 6 % takuutuoton kaikista kauttamme ostetuista asunnoista. Huoneiston omistajan on vain ilmoitettava ennakkoon (6kk. ennen) mitkä kuukaudet jättää käyttämättä. Takuun annamme 3 vuodesta ostamisen jälkeen asunnon myyntihinnasta kaikista niistä kuukausista joita asiakas ei itse käytä. Meillä on kokemusta vuokrauksesta koska olemme suurin suomalainen huoneistohotelleja välittävä toimisto.

Huoneistot rekisteröidään espanjan lailliseen vuokraus rekisteriin. Maksamme kulut kuten Sähkön, veden ja yhteisövastikkeen. Mikäli omistaja antaa asunnon koko vuodeksi jälleen vuokraukseen maksamme myös kiinteistöveron ja jätemaksun. Omistaja vastaa omalta osaltaan  verot tuotosta oman verotuksensa mukaisesti.

Arvonnousu 4-8 % vuodessa

Viimeaikoina alueesta ja asunnosta riippuen on asuntojen arvonnousu ollut jo kaksi vuotta 4-8% vuodessa. Tämä on lisätuotto jonka asunnon omistaja voi saada myydessään asunnon.

Tarkemmat tiedot ja yhteydet: +34 692 170 990 / Marko Levander, Yrittäjä, marko@homeinspain.net